
И на цялото това състояние тези два иначе слънчеви дни навън, в които в моята къща беше облачно, с превалявания и много гръмотевични бури, аз забърках кекс. По-скоро позволих на сина ми да бърка, цапа, разсипва, а пък на себе си позволих участта да почиства всичко това. Нали знаете, че за кекс, торта, въобще всичко, за което се изисква повече от два продукта в насипно състояние и много размесване след това, трябва търпение! Търпение да се обърка, Внимавай-с-миксера-цапаш-всичко-наоколо, търпение след това да се почисти, търпение ох-дано-този-път-се-опече и мноооооооооого търпение за отговори през 5 минути Кога-ще-стане-готово! Искам-да-украсявам-тортата!
Следобед вече имах търпение! Не знам откъде дойде, но като малко се показа слънчице в емоциите ми, явно синът ми с неговите малки сладки ясновидски способности на Риба ги улови, дойде с разтворена страница от последния брой на Good Food и една апетитна торта във формата на сърце и помоли Ако-може-нали-нямаш-нищо-против да твори из кухнята. Можех ли да имам нещо против? Самият Тиери Хенри от Арсенал в по-умален вид беше в кухнята ми и бъркаше с моя стар миксер и разсипваше брашно по плота.

Трябва да призная, не само че тортата се изпече, ами се и изяде с голям размах от двама ни. О, да, остана и още едно парче, като за резерва за днес. Явно добре преценяваме съставките, готвим вече като за трима...

Преди още да видим какво ще излезе от иначе добрата рецепта по списание, синът ми вече я диктуваше въодушевено на баба си в другия край на страната. Не знам дали тя записваше някъде или просто го слушаше от любезност, но аз ще я запиша и тук.. така, за всеки случай, за онези моменти, в които ще искам нещо набързо и ставащо, а пък няма да си спомня в кой от всичките броеве на списанието беше тя.
2 яйца
1 1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
2 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
2 с.л. какао
Пече се на 180 С около 35 минути.
Всъщност, татко имаше рожден ден! Навърши цели 64 години! Да ни е жив, здрав и да се чуваме всяка вечер преди сериала в 20ч. още много години!
Няма коментари:
Публикуване на коментар