А сега да поговорим за кус-куса. Докато е още топъл котлона, извадете някоя малка тенджерка, по възможност на цветенца, маргаритки и всякакви свежи декорации... Ами така де, пролетно е!
Котлонът на 5, загрят зехтин, морков на малки кубчета, лук и чесън на дребно... Смело запържете, добавете и суха целина, после тиквичката, също така надребнена на старата дървена дъска, измийте кус-куса, запържете го няколко секунди с всички зеленчуци в тенждерката, много босилек, кубче зеленчуков бульон, топла вода, бързо завиране и оставете на топло и тихо кус-куса да си набъбне. После си го яжте с удоволствие и си представяйте, че ви го сервира знойна тайнствена мароканка с големи бадемови очи, изрисувани с черен молив, увита в шалове, цвят и много мистика.
Ще ви поръчат и втора порция от "вкус-вкуса". Неизбежно е! Става вкусен по марокански!
Ще ви поръчат и втора порция от "вкус-вкуса". Неизбежно е! Става вкусен по марокански!
Няма коментари:
Публикуване на коментар